MALZEMELER

500 gr kadar tavuk kuşbaşı,
1 paket büyük kalem türü makarna
(burgu makarna da olabilir),
2 adet yeşil dolmalık biber,
2 adet kırmızı biber,
tuz, kırmızı biber, karabiber, kuru nane

HAZIRLANIŞI

Makarnayı tuzlu suda haşlayın.

Etleri yağ ve tuz eklemeden suyunu salıp, bitinceye kadar pişirin. Tuz ve 3/4 çay bardağı kadar sıvıyağ ekleyip 5 dakika pişirip 1 su bardağı su ilave ettikten sonra suyunu çekinceye kadar ağzını kapatarak pişirin.

Diğer yandan, biberleri kibrit çöpü şeklinde doğrayarak teflon tavada önce yeşil biberleri atıp tuz ekleyerek 2-3 dk. pişirip kırmızı biberleri ekleyin. Yağda örselendikten sonra 1-2 dakika kapağını kapalı tutun.

Tavuğa kırmızı biber ve karabiber ekleyin, sonra pişen biberleri ekleyin, 1-2 dk kadar birlikte pişirin nane ekleyin. Süzülmüş ve soğuk sudan geçirilmiş makarnayı ekleyin. Karıştırarak 2-3 dk. pişirin.