Kullanılacak malzeme

200 gram şerit makarna (bülbül yuvası)
50 gram margarin yağı,
1 kaşık un,
1 fincan süt,
4 yumurta,
1 kaşık kıyılmış maydanoz,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı

Makarnayı uygun bir biçimde haşlayın. Diriliğini kaybetmemesine dikkat edin. Haşlandıktan sonra suyunu süzün. Beri yanda 40 gram margarin yağını bir tavaya koyarak eritin. Sonra unu azar azar katıp yağa yedirin. Karıştırmaya ara vermeden sıcak sütü sicim gibi ince akıtarak katın ve karışımı birkaç dakika pişirin. Tuzunu, biberini serptikten sonra ateşten indirin ve ılımaya bırakın. Yumurtaların aklarını bir kenara ayırarak sarılarını teker teker ılımış olan karışıma katarak karıştırıp yedirin. Sonra makarnayla kıyılmış maydanozu da içine katın. Beri yanda yumurtaların aklarını bir çimdik tuzla kar köpüğü durumuna gelinceye kadar iyice çırpın ve yavaş yavaş makarnalı karışıma katın. Karışımı iyice harmanladıktan sonra kalan margarin yağıyla bulanmış olan bir pasta kalıbının içine boşaltın ve kalıbı içinde iki parmak kaynar su bulunan bir tepsiye oturtup böylece orta ısılı bir fırına sürün. 45 dakika kadar bu biçimde pişirin.

Sonra kalıbı bir servis tabağına başaşağı ederek boşaltın ve servis yapın.