Kullanılacak Malzeme (4 Kişi İçin)

400 gram makarna,
30 gram margarin yağı,
3 çorba kaşığı zeytinyağı,
4 yumurta,
1/2 bardak rendelenmiş veya kıyılırcasına İnce doğranmış çayır peyniri,
Yeteri kadar tuz ve karabiber,
125 gram dana yanağı.

Çayır Peynirli Salata Nasıl Yapılır?


Yapımı:

Dana yanağını kıyarcasına ince doğramalı, zeytinyağı ve margarin yağıyla birlikte bir tavaya koyup kavurmalı. Beri yanda makarnayı haşlamalı ve süzmeli. Büyük bir kâsede yumurtalarla çayır peynirini ve tuzla karabiberi iyice çırpıp birbirine yedirmeli. Haşlanmış makarnanın suyunu süzünce sıcak sıcak bu kâseye boşaltmalı ve harmanlayarak yumurtalı karışıma iyice bulamal). Makarnayı servis tabağına boşaltınca üzerine kavrulmuş dana yanağını boşaltmalı ve fazla soğutmadan servis yapmalı. İsteyenler dana yanağını kavurduktan sonra içine bir kaşık sıcak suda eritilmiş yarım fincan domates salçası katıp bunları bir süre pişirdikten sonra makarnanın üstüne boşaltabilirler.