Malzemeler:

Bir adet orta boy kuzu boynu, 1 fincan yoğurt, 1 fincan un, 1 limon, 3 yumurta, yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz, isteğe göre tuz.

Hazırlanışı:

İyice yıkadığımız kuzu boynunu uygun bir tencereye yerleştirelim. Etin üzerine kadar su doldurup pişene kadar kaynattıktan sonra ayrı bir kaba koyup soğumaya bırakalım. Yumurtanın sarılarını ayrı bir kaba alarak unu, limonun suyunu ve yoğurdu ilave edelim. İyice çırptığımız bu. karışımı yavaş yavaş et suyuna yedirerek karıştırıp pişirelim. Soğumuş kuzu boynunu parçalara ayırarak çorbaya boşaltalım. Temizlenmiş maydanoz ve dereotunu ince kıyarak, kâselere konulmuş çorbanın üzerini süsleyip servise hazır hale getirelim.