MALZEMELER

500 gram kuşbaşı kuzu ya da koyun eti
3 adet taze mısır
Yarım kg. taze yeşil fasulye
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı margarin
2 adet küçük kırmızı acı biber
Yeteri kadar tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Kuşbaşı etleri, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ısıdaki ateşte
haşlanmaya bırakalım.
Haşlanan etlerin üzerine tanelenmiş taze mısır ve en fazla 2-3 santim
boyunda bıçakla doğranmış taze yeşil fasulyeleri ekleyelim.
Çorbamızın kıvamında olması için 1,5 su bardağı sıcak su da ilave
edebiliriz. Tuzunu da katarak pişmeye bırakalım.
Bu arada bir tavaya yağ koyalım. Yağ erir erimez yarım ay şeklinde ama
çok ince kıyılmış soğanları ekleyerek rengi hafif kahverengileşinceye kadar
kavuralım. Üzerine kırmızı toz biber ekleyip, soğanlı sosumuzun altını kapatalım.
Mısırlar ve yeşil fasulyeler iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde
çorba pişmiş demektir. Pişen çorbanın üzerine yukarıda hazırladığımız
soğanlı sosu gezdirelim ve servise sunalım.