Zeytinyağlılar - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Zeytinyağlılar

  1. sponsorlu bağlantılar
    ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


    Kullanılacak Malzeme

    1 kg kereviz (orta boy)
    kereviz adedi kadar havuç
    1 su baıdağından biraz az sıvı yağ
    yarım çorbakaşığı un
    1 adet orta boy soğan
    2 adet limon
    dere otu
    tuz, şeker

    YAPILIŞI

    Kerevizleri soyduktan sonra ortalarını oyup soyulmuş havuçları ortalarından geçirin daha sonra yıkayıp, 1 limonun suyunu sıktığınız (Kabuklarını da suyun içine atın) suya atın. Limonlu suda 15 dakika haşlandıktan sonra sudan alıp soğumaya bırakın. Bu sırada soğanı yağda öldürüken tuz şeker, 1 limon ve un katılın. Hafıf kavrulduktan sonra kerevizleri halka halka kesip yarım saat kadar suyunu tamamen çekene kadar pişirin ve dereotu ile servis yapın.
    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-11-22 #2
    ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI


    Kullanılacak Malzeme

    1 adet küçük lahana prinç
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 büyük soğan
    ½ demet maydanoz
    1 çorba kaşığı dolusu kimyon
    tuz
    karabiber
    kuş üzümü
    çam fıstığı
    3-4 adet biber
    1 adet domates
    2 su bardağı su

    YAPILIŞI

    Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın.

    Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun soğanları rondo da çekilip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra doğranmış biberi ilave edin.Yıkanmış prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar biraz pişirin. Soğumaya bırakın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin.

  3. 2006-11-22 #3
    Zeytinyagli barbunya


    Kullanılacak Malzeme

    2 Su bardağı barbunya
    3 Çorba kaşığı zeytinyağı
    1 Adet havuç
    2 Adet orta boy kuru soğan
    2-3 Diş sarmısak
    1 Çorba kaşığı domates salçası
    1 Adet yeşilbiber
    ½ demet maydanoz
    1 Adet kesme şeker
    Tuz

    Yapılışı

    Kalın dipli bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
    İnce ince doğranmış soğan, havuç ve yeşilbiberi tencereye koyup hafifçe kavurun.
    Çok az su ile karıştırdığınız salçayı ilave edip bir iki kez karıştırın.
    Altı su bardağı su koyup kaynamaya bırakın.
    Akşamdan ıslatmış olduğunuz barbunyaları yıkayıp kaynayan suya ilve edin.
    Orta hararetli ateş üzerinde barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Kesme şekeri ve tuzu ilave edin.
    Barbunyaların üzerini kapatacak kadar su kaldığında ocağın altını kapatın.
    Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
    Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.


    NOT:Bütün malzemeleri çiğken düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak suyunu iki bardak eksik koyun.

  Okunma: 1016 - Yorum: 2 - Amp