Kullanılacak malzeme:

5 iri armut,
150 gram toz şekeri,
1 kaşık patates nişastası,
2 kasık taze kaymak.

Yapımı:

Saplarına dokunmaksızın armutların kabuklarını soymalı. Sonra bunları bir tencereye koymalı. Toz şekerinin yarısını kattıktan sonra armutları örtecek kadar su koymalı ve tencereyi hafif ısılı bir ateşe oturtmalı. Şeker eriyip de armutlar dağılmaksızın yumuşayınca kabı ateşten indirmeli. Armutları şurubundan çıkarıp kristal bir kâseye oturtmalı. Armudun şerbetine artan şekeri de koyduktan sonra karışımı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Şerbet on dakika kadar kaynadıktan sonra az suda eritilmiş nişastayı katmalı, iyice karıştırıp şerbete yedirdikten sonra şerbeti adamakıllı koyulaşıncaya kadar kaynatmalı.


İyice soğuduğunda boza kıvamına gelmiş olan şerbete iyice çırpılmış kaymağı katıp karıştırmalı. Kaymak şerbete yedirilince bunu armutların üstüne sıvayarak dökmeli. Sonra kâseyi servis vaktine kadar buzdolabında tutmalı