Malzemeler


1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı çörekotu
2 adet yufka


İç Harç


1 adet yumurtanın sarısı
1 kahve fincanı süt
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
2 demet ısırgan otu

Isırgan Otlu Börek Nasıl Yapılır?


-Isırgan otlarını yıkayıp süzün.

-Otların üstüne tuz atıp ovalayın.
-Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun.
-Zar şeklinde doğradığınız soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
-Tuz, karabiber ve ısırgan otunu ekleyin.
-Orta ateşte karıştırarak pişirin.
-Süt, yumurta sarısı ve un ilave edip karıştırmaya devam edin.
-Tezgahın üstünde yufkaları üst üste koyup dörde bölün.
-8 adet börek için üçgen haline getirin.
-Bir kabın içinde yumurta, süt ve sıvı yağı çırpın.
-Kesilmiş yufkanın üzerine fırça yardımıyla hazırladığınız sostan sürün.
-Uzun kenarına hazırladığınız içi yayın.
-Yufkanın önce kenarlarını içe katlayın.
-Sonra kalın rulo şekline getirin.
-Tam ortasını uzunlamasına bıçakla içi görünecek şekilde kesin.
-Bütün kesilmiş yufkaların içlerine ısırgan koyun.
-Fırın tepsisine dizip kalan sosu böreklerin üstüne sürün.
-İsteğe göre çörek otuyla süsleyin.
-175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.