Malzemeler:

200 gr tereyağı, 300 gr kuzu kuşbaşı, 3 soğan, 4 su bardağı su, 250 gr haşlanmış nohut, 250 gr bulgur, 600 gr firik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı salça, tuz

Yapılışı:

Bulguru yıkayıp süzün. Firiği ayıklayın. Soğanları ince ince doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip kavurun. Suyunu salıp çekince soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Suyu ekleyip kaynatın. Etler hafif yumuşayınca nohut, bulgur, firik, karabiber, kırmızıbiber ve salçayı ilave edip iyice karıştırarak pişirin. Ateşten alıp 10-12 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın