Malzeme:

1 kg un, 1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta,
yarım kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı karbonat,
tuz ve su
İçi için:
250 gram orta yağlı kıyma
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı aspir
2 su bardağı pirinç,
3 su bardağı su
Tuz ve karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Yapılışı:

Geniş bir kapta unu, zeytinyağı ve yoğurdu, 1 adet yumurtayı, yarım kahve fincanı sirkeyi, 1 tatlı kaşığı pudra şekerini, 1 tatlı kaşığı karbonatı, tuzu ve yeterince suyu karıştırın. Özleşene ve biraz sert bir hamur elde edene dek yoğurun. Böreğin iç malzemesi için tavaya 250 gram kıymayı alın. Kısık ateş-""' te sürekli karıştırarak, yan yarıya kavurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı ekleyin. Soğan pembeleştiğinde ve kıyma kavrulduğunda 2 çorba kaşığı pirinci ve aspiri (aktarlarda bulunur) ilave edin. 1-2 dakika çevirdikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Hamuru hazır yufka büyüklüğünde ve fazla ince olmayacak şekilde açın. Fincan tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Bu yuvarlağın yarısına, hazırladığınız içten bir miktar serpin. Diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını, çatal ile bastırarak, şekil verin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp, servis yapın.