Nedense en sevdiğimiz yemekler genelde zararlı, sağlıksız, kalorili, kanserojen maddeli filan olurlar... Neyseki brokoli var benim için) Brokoli, kişinin günlük C vitamini ihtiyacının %220'sini, A vitamini ihtiyacının ise %15'ini karşılıyor, kanser oluşumunu engelliyor, düşük kalorili olduğu ve yüksek oranda lif içerdiği için dengeli beslenmeyi sağlıyor...


Saymakla bitmiyor aslında brokolinin faydaları... (Daha ayrıntılı bilgi için tıklayın) Ben de brokolinin her halini seviyorum. Daha önceden de Kremalı Sebzeli Brokoli'yi eklemiştim. Bu da oldukça lezzetli bir tarif...

Malzemeler

1 paket brokoli (Yaklaşık 500 gram)
Yoğurt
Sarımsak
Mayonez
Tuz

Yapılışı

Brokolileri ayıklayıp yıkayın. Tencerede az suyla haşlayın. Hatta mümkünse düdüklü tencerede buharlda pişirirseniz, vitamini suya karışmamış olur. Brokolilerin saplarına çatal batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

Haşlanan brokolileri süzün. Servis tabağına alın. Sarımsak, yoğurt, mayonez ve tuzu dilediğiniz oranlarda karıştırarak brokolilerin üzerine dökün. Üzerine yağda kızdırılmış salça gezdirerek servis edin...