MALZEMELER

1 lt Tavuk Suyu
150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 Küçük Soğan
Ceviz Büyüklüğünde Zencefil
4 Çorba Kaşığı Soya Yağı
1/2 Demet Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Yufka
1 Havuç
1 Sap Pırasa
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

YAPILIŞ TARİFİ

Evde hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini
de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu
elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde
doğrayın. Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Bir tencerede 1 tatlı
kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun.

Tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp
ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Bir kasede maydanoz, et ve 1-2 çorba
kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin.

Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Yufkaları kareler halinde sekize bölün. Her bir kareye hazırladığınız soğanlı
karışımdan doldurun. Karelerin kenarlarını su ile nemlendirin ve iç
malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün. Büyük tencerede tuzlu su
kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşayın. Haşlanmış yufkaların
suyunu süzün.

Havucu soyup ince şeritler halinde doğrayın. Pırasayı ayıklayıp ince şeritler
halinde doğrayın. Büyük bir tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve
pırasayı kavurun.

Tavuk suyunu ekleyin. Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin. Yufka
bohçalarını ekleyip servis yapın.