MALZEMELER

1 paket uzun şerit makarna
1 mantar konservesi
2 paket krema
Muhtelif baharat
Margarin
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ MAKARNANIN YAPILIŞI

Uygun bir tencerede kaynatmış olduğunuz suyun içerisine yeterli miktarda tuz az miktarda sıvı yağ dökerek 1 paket şerit makarnayı atınız. Makarnaların piştiğine emin olduğunuzda süzerek üzerlerinine soğuk su tutarak diri görünmelerini sağladıktan sonra yeterli miktarda margarini eriterek makarnaları bu yağın içerisinde iyice karıştırınız.

Kremalı Mantar Soslu Makarna Nasıl Yapılır? ( İtalyan Yemekleri)


SOSUN YAPILISI
Almış olduğunuz mantar konservesinin (miktar istege bağlıdır )tamamını veya bir bölümünü ince halkalar halinde keserek uygun ebatta ve ısıya dayanıklı bir kasenin içine atınız. İstediğiniz baharatları mantarların üzerine attıktan sonra mantarlar hafif kurumaya başlayıncaya kadar orta ateşte kavurunuz.Bu işlem bittiğinde krema paketlerinin her ikisinide mantarların üzerine boşaltarak krema biraz yogun kıvama gelene kadar karıştırınız. Sos hazır olduğunda makarnaların üzerine tamamını boşaltarak iyice karıştırınız.