Malzeme

250 ml. süt
2,5 su bardağı su
250 gram tozşeker
100 gram tereyağı
50 gram çamfıstığı
250 gram irmik
1 adet büyük boy portakal (kabuğunun yansı rendelenmiş, diğer yarısı jülyen kesilmiş)

Yapılışı

Süt, tozşekerin üçte biri ve suyu iyice karıştırın, hızlı ateşte kaynama noktasma gelinceye kadar karıştırarak ısıtıp, ateşi kısın ve 4-5 dakika kaynatın. Isıtılmış tereyağına çamfıstıklarını ilave edin, karıştırarak çamfıstıklan sararmcaya kadar soteleyin. irmik ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin, kısık ateşte karıştırmaya devam ederek irmiğin rengi hafif kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin. Karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş hazırladığınız şurubu katm, kapağını kapatın, kısık ateşte irmik şerbeti çekinceye kadar dinlendirin. Ateşten alın, kalan şekerin yansım ilave edip harmanlayın, en az 5 dakika dinlendirip, kalan şekeri katıp, kanştınn. Portakal kabuklanyla süsleyip, ılık servis yapın.