MALZEMELER

1 su bardagi un
100 gram Margarin
2 su bardagi seker
2 su bardagi süt
2 su bardagi su
3 yemek kasigi dolmalik fistik
1 tatli kasigi tarçin

YAPILIŞ TARİFİ

Derin bir tencerede, yagi eritip, içine unu ilave ettikten sonra , unun rengi
kahverengi oluncaya kadar kavurunuz. Un rengini alinca , sirasiyla içine
sekeri, suyu ve sütü ilave edip, karistiriniz. Atesin altini kisip, tencernin
kapagini kapatip, helva suyunu çekene kadar pisiriniz. Pisen helvayi 10
dak. üzerine havlu kagit koyup, demlendiriniz. Pisen helvayi isiya dayanikli
bir kaba veya tepsiye yerlestirip, üzerini düzeltiniz. Çig dolmalik fistiklari
helvanin üzerine batiriniz. Önceden 185 derecede isittiginiz firinda,
dolamlik fistiklar iyice kizarana kadar pisirip, sicak olarak servis ediniz.